Japan Trivia Quiz Answers 100% Score Quiz Factory Quiz

Japan Trivia Quiz Answers 100% Score Quiz Factory


Japan Trivia Quiz Answers 100% Score
Japan Trivia Quiz Answers 100% Score From Quiz Factory Total 30 Questions Answers Complete This Quiz And Get Up To 40 RBX FREE


1. Tokyo is the largest city in Japan, in terms of population, but which city in Japan is the second biggest?

Japan Trivia Quiz Answers


  1. Osaka
  2. Yokohama

Right Answer: Yokohama



2. What is the name given to a traditional Japanese Inn?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Ryokan
  2. Capsule

Right Answer: Ryokan



3. Japan is made up of islands. How many islands does Japan have in total?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. 6,852
  2. 380

Right Answer: 6,852



4. The total population of Japan is around 127 million, which European country is similar in size according to landmass?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Germany
  2. Spain

Right Answer: Germany



5. What does the word Geisha translate as?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Woman of Dance
  2. Person of Art

Right Answer: Person of Art



6. Before Tokyo, Japan had many other capital cities, but which was the most recent capital city?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Fukuoka
  2. Kyoto

Right Answer: Kyoto



7. Only a few original castles still remain today from the Edo period of 1603-1868, How many still exist today?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. 12
  2. 23

Right Answer: 12



8. Mount Fuji is 3,776m tall, true or false?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. True
  2. False

Right Answer: True



9. Which of these walking trails is over 1,000 years old?


Japan Trivia Quiz Answers

  1. Nakasendo Way
  2. Kumano Kodo

Right Answer: Kumano Kodo



10. What is the top operational speed of the Bullet Train?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. 200kmph
  2. 320kmph

Right Answer: 320kmph



11. Which Japanese dish originates from Portugal?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Tempura
  2. Ramen

Right Answer: Tempura



12. Which sacred animal is well-known for wondering through Nara Park?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Gazelle
  2. Deer

Right Answer: Deer



13. Japan is renowned for it’s incredible food, but which city is nicknamed the ‘Kitchen of Japan’?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Osaka
  2. Kobe

Right Answer: Osaka



14. In which city can you find the Japanese Macaque?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Nagano
  2. Ishikawa

Right Answer: Nagano



15. In which region would you find the city of Sendai?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Honshu
  2. Tohoku

Right Answer: Tohoku



16. What is the name of the longest and widest river in Japan?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. The River Thames
  2. The Shinano River

Right Answer: The Shinano River




17. Popular in Japan, what are Manga?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Japanese Comic Books
  2. Japanese Music

Right Answer: Japanese Comic Books




18. Which Japanese mountaineer was the first woman to reach the summit of Mount Everest?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Junko Tabei
  2. Susan Sheridan

Right Answer: Junko Tabei



19. What are the two main religions of Japan?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Christianity and Catholic
  2. Shinto and Buddhism

Right Answer: Shinto and Buddhism



20. In Japanese culture, what is a katana?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. A painting
  2. A sword

Right Answer: A sword



21. Which flower is a symbol of the Emperor and the Imperial family?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Daisy
  2. Chrysanthemum

Right Answer: Chrysanthemum



22. Which Japanese company’s slogans have included ‘be moved’, ‘make believe’, and ‘like no other’?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Sony
  2. Sky

Right Answer: Sony



23. What is the National Sport of Japan?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Boxing
  2. Sumo Wrestling

Right Answer: Sumo Wrestling



24. What is commonly known as Hinomaru?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. A temple
  2. The Japanese Flag

Right Answer: The Japanese Flag



25. Which city gained publicity around the world and in the USA in 2008, since it had the same name as a certain politician?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Obama
  2. Biden

Right Answer: Obama



26. In English, what do we call a sakura tree?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Bonsai Tree
  2. Cherry Blossom Tree

Right Answer: Cherry Blossom Tree



27. What is the name of the company that makes Panasonic Products?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Matsushita Electric
  2. Dell

Right Answer: Matsushita Electric



28. What is the name of the Main Island of Japan?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. Honshu
  2. Tokyo

Right Answer: Honshu



29. What type of instrument is a Samisen?


  1. Guitar
  2. 3-Stringed Lute

Right Answer: 3-Stringed Lute




30. The K-Pop band, BTS are from Japan, True or False?

Japan Trivia Quiz Answers

  1. True
  2. False

Right Answer: False



Japan Trivia Quiz Answers

1 comment: